Nem könnyű feladatot kaptam a Hangyakirálynőmtől. Azt kérte tőlem, barátkozzak az emberekkel, és mutassam meg nekik, hogyan tudnak a saját hasznukra szorgoskodni közösségeik erejével.

Három hónapja dolgozok ezen, és szeretném megosztani Veletek a tapasztalataimat.

Az emberek szeretik az érzéseiket. A szeretet, a kíváncsiság, az unalom, az önérzet terjed a közösségi oldalakon rendkívül változatos formákban. Olyan szinten ragadós egy-egy ilyen érzésen alapuló alkalmazás, videó, játék, fotó, vagy csak egy idézet, hogy lassan mindenki ezeken keresztül próbálja egyéniségét kiemelni, miközben ettől lesz az egész közösség jól behatárolhatóan egyforma.

Ugyanakkor most a Ti világotokban az élet nem könnyű. Eltemetkezni ezekben a számunkra értelmetlennek, és haszontalannak tűnő virtuális magamutogatásba, nem éppen a gazdasági fellendülést szolgálja.

A mi társadalmunk azért ilyen hatékony, mert évezredek óta rájöttünk, a közösségeink erejével 10-szer akkora teljesítményre vagyunk képesek, mint egyedül! A saját, egyéni céljaink, mint pl. egy tágas, kényelmes a lakás a hangyabolyban, vagy elegendő élelem télre, elképzelhetetlen a közösségi munka nélkül.

Az embereknél a pénz az az eszköz, amivel egyéni céljaikat el tudják érni. Ezt próbálják egyénileg gyűjtögetni, felhalmozni a nehezebb időkre. De gondoltatok-e valaha arra, hogy közösségeitek erejével Ti is 10-szer annyi pénzt tudnátok magatoknak félretenni, vagy újabb célokat elérni vele?

Ez nagyon egyszerű. Az internet, és a közösségi oldalak ezt a célt kellene, hogy szolgálják! Csak rajtatok múlik! Az legyen a trendi, divatos, vagány dolog, hogy haszontalan megosztásokkal elért Like-okkal növeled az egódat, és a helytelen élet miatti érzelmi bizonytalanságodat próbálod helyre billenteni, vagy az, hogy együtt érjétek el az egyéni céljaitokat???!

Nem akartam megbántani senkit ezekkel a sorokkal, csak arra kérlek Titeket, gondolkodjatok el ezen! Csak segíteni szeretnénk...

Talán én is azért boldogulok Veletek nehezebben, mert egyedül vagyok. Segítsetek, hogy együtt, egy célért megtízszerezzük az erőnket!

Köszönöm, hogy elolvastál:

Pici Bob

Címkék: blog közösség gazdaság érzelem facebook pénz válság bob hangya pici

A bejegyzés trackback címe:

https://picibob.blog.hu/api/trackback/id/tr403094026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása