Mikor fogsz hinni a hangyáknak?

 2011.08.03. 17:35

Nagy a baj nálatok Emberek!

A kapzsi hatalom megöli a szorgos népetek.. Nem gondolkodtál még azon, hogy alapjaiban rosszul működik valami a Ti társadalmatokban?

Csodálatos a történelmetek! Felépítettetek piramisokat, városokat, felhőkarcolókat. Feltaláltatok autót, repülőt, számítógépet, internetet. Hihetetlen dolgokra vagytok képesek! DE nem egyedül... EGYÜTT! Mint mi...

Csak időnként sötét fellegek gyűlnek össze változó érzelmeitek, és természetetek hatására fölöttetek. Vannak mindenkin keresztül taposó "hatalmasok", és vannak a szemellenzős, kényszer "szorgosak", akik döntéseiből, majd munkájukból születnek az előzőek.

Pedig Ti vagytok többen! Együtt, kitartással, és a magatokba vetett hitetekkel 10-szer akkora dolgokat vagytok képesek elérni. Mint mi...

Ugyanaz a célotok, ugyanazt akarjátok elérni: egy jobb életet, egy kiegyensúlyozottabb világot teremteni. Elszaladt Veletek a ló! A tékozló Tücsök módjára engedtétek magatokat hitelekbe hajszolni, hogy megkapjátok az elérhetetlent is, miközben a "hatalmasok" erre spekulálva tették tönkre az életeteket a saját gyarapodásuk érdekében.

Nem beteg ez egy kicsit? Talán, ha hiszel egy hangyának, felnyílik a szemed, és észre veszed, hogy a körülötted zajló eseményeket Te is befolyásolhatod! De csak a sorstársaiddal együtt..

Vegyetek példát rólunk:

1. Tudjuk mi a dolgunk.

2. Azt közösen tesszük.

3. Egy a célunk, és azt együtt el is érjük (az elérhetetlent is, manipulatív segítség nélül)

Ez nem hangya kommunizmus, és nem hangya kapitalizmus, hanem egyszerűen csak amire szükségünk van, azt közös munkával megszerezzük magunkak! Ilyen egyszerű....

Nincs szükség az adókra, sem a reálhozamokra, nem kell a pénz sem!

Csak az fog kelleni, amit Ti termeltek együtt, magatoknak!

De lehet nem lesz Led Tv-d, vagy mobil interneted (hacsak le nem gyártjátok magatoknak). Nem kapsz hihetetlen jó állami támogatást a házad szigetelésére, fűtésére, hogy egyre kevessebet érjen az ingatlanod...(ami persze nem igaz, mármint az állami támogatás). Nem lesz Való világ, és Mega sztár sem, de legalább idióta reklámokat sem kell nézned fél óránként.

De van erre szükséged? Valóban ez kell a boldogságodhoz?

A munka az egyetlen értéked, ami gyümölcsének a 10-szeresét veszik el Tőled, és ezt kapod cserébe... Tehát dolgozol egyedül a saját céljaidért tized annyi értékért, mint amit a munkád ér, vagy inkább dolgoztok együtt az egyéni teljesítményeteket megtízszerezve a közös, egyforma, és ezáltal az egyéni céljaitokért?

Szóval, ha 100 egységet ér az egyéni munkád, csak 10 egységet kapsz érte. Ha együtt, összefogva dolgoztok 1000 egységet fog érni fejenként a munkátok, és ebből kell megoldani azt, amire tényleg szükséged van. Pontosan 100-szor fogsz jobban élni! :)

Közösen, a Ti munkátokkal építetek gyárakat, csináltok gépeket, rakjátok össze a két kezetekkel azokat a termékeket, amiket utána 10-szer annyiért vesztek meg, mint amennyibe az előállítása került. Abból a pénzből, amit ezért a munkáért kaptatok! Ami ugye a tizede a munkád értékének. Megint itt ez a százas szorzó... Hova lesz a különbség??? Ti tudjátok?

Ha mi építünk egy hangyabolyt, azért nekünk senki nem ad morzsákat, de nem is kell utána megvennem ebben a bolyban egy kis lukat 20 télnyire való morzsáért, ki tudja mennyi morzsa-kamatra! Hanem együtt építünk óriási hangyavárosokat, ahol kényelmesen, és nyugodtan élünk, és együtt gyűjtjük össze akár a 10 télnyire való morzsánkat. Így nyugodtan dönthetünk úgy, hogy szaporodunk, mert az így megtermelt "felesleget" nem egymásra tukmáljuk eladósítva társainkat az egyéni túlméretezett gazdagságunk érdekében, hanem arra fordítjuk, hogy újabb hangya nemzedékeket neveljünk föl. Boldogságban.

Ebben rejlik az erőnk. Erre Ti is képesek lennétek...Csak a döntéseteket kellene összehangolni!

Pici Bob, csak egy hangya..

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://picibob.blog.hu/api/trackback/id/tr343123260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása